OBAVIJEST O OBUSTAVI INSTRUKTIVNO-KONZULTATIVNE NASTAVE Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu, obavještavaju se svi polaznici Pučkog otvorenog učilišta Centar kako se održavanje konzultativno-instruktivne nastave obustavlja do daljnjeg. Individualne konzultacije će se održavati preko elektroničke komunikacije, o čemu je svaki polaznik obaviješten osobno. Molimo polaznike za razumijevanje te pozivamo na oprez i pridržavanje odluka, uputa i preporuka nadležnih tijela vezanih za koronavirus (COVID-19), a koje su dostupne na internetskim stranicama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gdje se redovito ažuriraju. Školski odbor POUC-a
POUC - 10 GODINA
 Pučko otvoreno učilište centar proslavilo je 29. rujna 2016. godine svoju desetu obljetnicu. Tom prigodom skupu se obratilo nekoliko uzvanika prigodnim govorom, a dodijeljene su i nagrade "Ivan Gjurinovac" i "Vladimir Hudorović". POZDRAVNI GOVOR RAVNATELJICE ZDENKE ĐURINOVAC HUDOROVIĆ, prof. Pozdravljam ovaj cijenjeni skup koji je došao uveličati ovu svečanost. Danas sam ujedno radosna i žalosna. Ponosna sam što smo se ovdje okupili na 10. godišnjicu utemeljenja POUC-a. Na ovoj velikoj svečanosti koja odiše ljubavlju jednih prema drugima, poklopilo se i 10. godina izdanja moje knjige „Kapi sunca“ koja je upravo bila namijenjena ljudima koji ne smiju izgubiti nadu i vjeru. Žalosna sam što tom našem svečanom činu ne prisustvuje moj pokojni suprug Vladimir Hudorović, koji je moja ljubav, a bio je moj junak, moja snaga, moja stijena. Pučko otvoreno učilište Centar isključivo se temelji na marljivom radu, odgovornosti i poštenju, a tako će, nadam se, i ostati.  DODIJELJENE NAGRADE I PRIZNANJA 1. Priznanje "Vladimir Hudorović - za inovacije u poduzetništvu" za 2016. godinu Mirjana Brlečić, mag.pharm. 2. Zahvalnica "Ivan Gjurinovac - za uspješan dugogodišnji rad u obrazovanju odraslih" Elza Fröbe, prof. Marko Fröbe, prof. Mirjana Skeledžija, prof. Leonida Starčević Vrčak, prof. Biserka Viljetić, prof. Tomislav Vladić, prof. Anđa Vladić, prof. Žarko Barać, prof. Marijan Stipčić, prof. Ivana Ćepulić, prof. Neda Pavić, prof. Milena Leskovac, prof. Nevenka Hruškar, prof. Renata Hruškar, prof. Zrinka Polović, prof. Marijana Gjurek, prof. Jelka Delić, prof. Tea Križ, prof. 3. Priznanje "POU Centar - za najuspješniju polaznicu u školovanju POUC-a" Ivana Sklepić 4. Priznanje "ZNANJEM DO USPJEHA - za najuspješniju polaznicu u programu usavršavanja Menadžer praktičar" Maja Vancaš i Dijana Vancaš 5. Priznanje za uspješno praćenje rada Pučkog otvorenog učilišta Centar kroz deset godina IZLOŽBA VREMEPLOV POUC-a 6. Zahvalnica za uspješnu suradnju POUC-a i HPB-a Ivan Ban Željka Žufika 7. Zahvalnica za uspješnu suradnju POUC-a i Gimnazije Tituša Brezovačkog ravnatelj Damir Jelenski, prof. 8. Zahvalnica za uspješnu suradnju POUC-a i Igora Paulaja 9. Zahvalnica za uspješnu suradnju POUC-a i ROMICOM d.o.o. Ivka Radović Romina Radović
Biserka Viljetić - Zahvalni govor

 

IVAN GJURINOVAC, učitelj

 

Sjećanje na učitelja rođenog 1885. godine u Gradištu kraj Županje

 

Kao učitelj počinje raditi u Kraljevskoj učiteljskoj školi u Osijeku. Predavao je Hrvatski jezik i Risanje.

Od ranog djetinjstva pokazivao je veliki interes za glazbu, posebno za orgulje koje svira u crkvi i počinje podučavati mlade ljude koji žele postati budući orguljaši.

Osim pedagoškog rada, isticao se humanošću prema siromašnim učenicima koji su na školovanju u Osijeku. Dovodi ih svojoj kući na objed i pomaže im u učenju.

Mlad je napustio ovaj svijet. Imao je samo 33 godine. Bilo je davno, ali nije zaboravljeno. Dobra, plemenita djela se ne smiju zaboraviti, a naročito ih se prisjećamo danas kada se nalazimo u Godini milosrđa. Oni nam mogu biti putokaz za bolju budućnost.

 

 VLADIMIR HUDOROVIĆ, dipl. ing. strojarstva Zagrepčanin, Trnjan, koji je bio i ostao za sve nas pravi gospodin. Za Vladimira možemo reći da je bio duša zagrebačka. Ostao je bez roditelja s 13 godina, učio i naporno radio da bi iza sebe ostavio niz životnih djela. Bio je zaslužan športaš u veslanju u klubovima „Mornar“ i „Lokomotiva“. Nadaren je bio za muziku, svirao je gitaru i pjevao. Njegov predivan i topao glas dok bi pjevao svoju najdražu pjesmu Moj Zagreb, tak imam te rad ispunio bi svaku dušu toplinom. Kroz život prošao je napornim učenjem, radom, nesebičnom dobrotom. Ostavio je trag velikog gospodina, i zato želimo da se pamti ime čovjeka – dobročinitelja ovog društva.

SNIMKA PROSLAVE 10 GODIŠNJICE POUC-a

ZNANJEM DO PROMJENE
KONTAKT Krijesnice 8, 10000 Zagreb T. 01-4683-961 M. 099-4683-962 M. 099-4683-964 E. info@pouc.hr